2016 година
29.12.2016-Годишно обраќање на Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов.
29.12.2016 Годишно обраќање на претседателот Иванов

29.12.2016-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, придружуван од сопругата г-ѓа Маја Иванова, присуствуваa на 67.новогодишен концерт на националниот ансамбл на народни игри и песни „Танец“.
29.12.2016 67.новогодишен концерт на ансамблот „Танец“

25.12.2016-Претседателот Иванов ја посети црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во Битола.
25.12.2015 Посета на црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во Битола

24.12.2016-Претседателот Иванов со сопругата г-ѓа Маја Иванова присуствуваа на свечената божиќна миса во католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје.
24.12.2016 Божиќна миса во Католичката црква во Скопје

22.12.2016-Претседателот Иванов ја додели Големата годишна награда за најуспешно реализирано архитектонско дело во 2016 година.
22.12.2016 Голема годишна награда за архитектура

22.12.2016-Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Кралството Мароко, Н.Е г-ѓа Закиа Ел Мидауи.
22.12.2016 Акредитиви - Кралство Мароко

22.12.2016-Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Јапонија, Н.Е г. г. Кијоши Коинума.
22.12.2016 Акредитиви - Јапонија

22.12.2016-Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Буркина Фасо, Н.Е г. Амаду Дико.
22.12.2016 Акредитиви - Буркина Фасо

22.12.2016-Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Исламската Република Иран, Н.Е. г. Хосеин Карими.
22.12.2016 Aкредитиви - Исламска Република Иран

21.12.2016-Прием по повод 21 декември, Денот на наставата на турски јазик во кабинетот на претседателот на Република Македонија.
21.12.2016 Прием по повод Денот на наставата на турски јазик

11.12.2016-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, на предвремените парламентарни избори во Република Македонија, гласаше на гласачкото место 2859, во средното училиште „Јосип Броз Тито“.
11.12.2016 Гласање на предвремените парламентарни избори

09.12.2016-Претседателот Иванов одржа работна средба со амбасадорите на земјите членки на Европската Унија во Република Македонија.
09.12.2016 Средба со амбасадорите на земјите членки на ЕУ во Македонија

 
Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај
Страница 1 од 16