header

header_peperut_-_Copy3

2018 година
26.01.2018-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Канада во Република Македонија со седиште во Белград, Н.Е. г-ѓа Кетлин Чаба.
26.01.2018 - Предавање на акредитивни писма - Канада

26.01.2018-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Арапска Република Египет, со седиште во Софија, Н.Е. г. Моајад Фатхаллах ел - Далие.
26.01.2018 - Предавање на акредитивни писма - Арапска Република Египет

19.01.2018-Претседателот Иванов со својата сопруга, г-ѓа Маја Иванова, синот Иван и членовите на дипломатскиот кор, во Нов Дојран присуствуваа на одбележувањето на големиот христијански празник Богојавление - Водици.
19.01.2018 - Одбележување на Богојавление – Водици во Нов Дојран

18.01.2018-Претседателот Иванов, го прими генералниот секретар на НАТО г. Јенс Столтенберг.
18.01.2018 - Средба со генералниот секретар на НАТО г. Јенс Столтенберг

18.01.2018-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов во Гевгелија приреди прием за членовите на дипломатскиот кор, акредитирани во Република Македонија.
18.01.2018 - Прием за претставниците на дипломатскиот кор во Гевгелија

06.01.2018-Претседателот Иванов заедно со сопругата, г-ѓа Маја Иванова,присуствуваа на централното одбележување на Рождеството Христово - Божик во Соборниот храм „Св. Климент Охридски", во Скопје.
07.01.2018 - Божикна литургија во Соборниот храм во Скопје

01.06.2018-Во пресрет на големиот христијански празник Божиќ, домот на претседателот Иванов, го посетија децата од Интерактивното филмско училиште „Тинтири Минтири", кои ја донесоа Божиќната литија и со песната „Вечниот Бог“ го најавија Христовото раѓање.
06.01.2018 - Бадник во домот на семејството Иванови

05.01.2018-Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов, со сопругата Маја и синот Иван, присуствуваa на одбележувањето на патрониот празник „Свети Наум Охридски Чудотворец" во манастирскиот комплекс на Попова Шапка.
05.01.2018 - Oдбележување на празникот „Свети Наум Охридски Чудотворец“

01.01.2018-Претседателот Иванов на првиот ден од Новата година, ги посети припадниците на Армијата на Република Македонија во касарната „Чојлија“.
01.01.2018 - Посета на припадниците на АРМ во касарната „Чојлија“