2010 година
Скопје, Доделување на признанието ,,Повелба на Република Македонија’’ на Фестивалот на детска песна ,,Златно славејче
Декември 2010

Скопје, Потпишување протокол за обезбедување стипендии „Борис Трајковски“ за постдипломски студии на бизнис-администрација на Сити колеџ во Солун
Ноември 2010

Скопје, Средба со експертска делегација на руската компанија ГАЗПРОМ
Октомври 2010

Средба на Претседателот Иванов со раководството на Собранието на Република Македонија
Септември 2010

Обраќање на Претседателот Иванов по повод денот на АРМ
Август 2010

Официјална посета на Претседателот Иванов на Швајцарската Конфедерација
Јули 2010

Претседателот Иванов и Претседателот на Косово Сејдиу
Јуни 2010

Скопје - Претседателот Иванов со Претседателот на Република Романија Трајан Басеску.
Мај 2010

Претседателот Иванов со Претседателот на Република Албанија д-р Бамир Топи пред почесната града на АРМ.
Април 2010

Претседателот Иванов во посета на Манастирот Св. Јован Бигорски
Март 2010

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов со Претседателот на Црна Гора Филип Вујанoвиќ
Февруари 2010

Централно одбележување на Рождеството Христово - Божик во Соборниот храм „Свети Климент Охридски“
Јануари 2010