Проштална средба со амбасадорот на Народна Демократска Република Лаос, Н.Е. г. Поукао Помавонгса
Среда, 10 Октомври 2018   

laos_3Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во проштална средба го прими амбасадорот на Народна Демократска Република Лаос за Република Македонија, со седиште во Виена, Н.Е. г. Поукао Помавонгса.

На средбата, претседателот Иванов и амбасадорот Помавонгса разменија мислења за актуелните политички состојби и предизвиците со кои се соочува нашиот регион.

Двајцата соговорници изразија очекување дека соработката меѓу двете земји ќе продолжи да се унапредува на билатерален и на мултилатерален план во рамки на ОН.На средбата беа разменети мислења околу можноста за реализирање на проекти во областа на културата, образованието и науката, кои ќе ги збогатат меѓусебните односи.

Претседателот Иванов укажа дека Македонија е заинтересирана за соработка со Лаос во рамките на Франкофонијата, каде оваа земја е особено активен член.

Македонскиот претседател му заблагодари на амбасадорот Помавонгса за неговиот досегашниот ангажман и му посака успех во натамошната работа.

  Back<<Назад