2016 година
29.12.2016-Годишно обраќање на Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов.
29.12.2016 Годишно обраќање на претседателот Иванов
There are no translations available.

29.12.2016-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, придружуван од сопругата г-ѓа Маја Иванова, присуствуваa на 67.новогодишен концерт на националниот ансамбл на народни игри и песни „Танец“.
29.12.2016 67.новогодишен концерт на ансамблот „Танец“
There are no translations available.

25.12.2016-Претседателот Иванов ја посети црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во Битола.
25.12.2015 Посета на црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во Битола
There are no translations available.

24.12.2016-Претседателот Иванов со сопругата г-ѓа Маја Иванова присуствуваа на свечената божиќна миса во католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје.
24.12.2016 Божиќна миса во Католичката црква во Скопје
There are no translations available.

22.12.2016-Претседателот Иванов ја додели Големата годишна награда за најуспешно реализирано архитектонско дело во 2016 година.
22.12.2016 Голема годишна награда за архитектура
There are no translations available.

22.12.2016-Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Кралството Мароко, Н.Е г-ѓа Закиа Ел Мидауи.
22.12.2016 Акредитиви - Кралство Мароко
There are no translations available.

22.12.2016-Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Јапонија, Н.Е г. г. Кијоши Коинума.
22.12.2016 Акредитиви - Јапонија
There are no translations available.

22.12.2016-Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Буркина Фасо, Н.Е г. Амаду Дико.
22.12.2016 Акредитиви - Буркина Фасо
There are no translations available.

22.12.2016-Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Исламската Република Иран, Н.Е. г. Хосеин Карими.
22.12.2016 Aкредитиви - Исламска Република Иран
There are no translations available.

21.12.2016-Прием по повод 21 декември, Денот на наставата на турски јазик во кабинетот на претседателот на Република Македонија.
21.12.2016 Прием по повод Денот на наставата на турски јазик
There are no translations available.

11.12.2016-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, на предвремените парламентарни избори во Република Македонија, гласаше на гласачкото место 2859, во средното училиште „Јосип Броз Тито“.
11.12.2016 Гласање на предвремените парламентарни избори
There are no translations available.

09.12.2016-Претседателот Иванов одржа работна средба со амбасадорите на земјите членки на Европската Унија во Република Македонија.
09.12.2016 Средба со амбасадорите на земјите членки на ЕУ во Македонија
There are no translations available.

 
Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End
Page 1 of 16