2015 година
25.12.2015-Претседателот Иванов, денеска го додели признанието „Орден за заслуги за Македонија“ на Македонскиот народен театар.
25.12.2015-Доделување на признанието „Орден за заслуги за Македонија“ на МНТ
There are no translations available.

25.12.2015-Претседателот Иванов во придружба на неговата сопруга г-ѓа Маја Иванова, присуствуваа на свечената божиќна миса во католичката црква „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје.
25.12.2015-Божиќна миса во католичката црква
There are no translations available.

24.12.2015-Претседателот Иванов денеска го посети бизнис акцелераторот „ЊуМенс“.
24.12.2015-Посета на бизнис акцелераторот „ЊуМенс“
There are no translations available.

23.12.2015-Објектот куќа на Водно на проектантите Сергеј Никољски и Иван Мирковски од проектантската куќа Никољски/Смарт ливинг е најуспешно реализирано архитектонско дело во 2015 година.
23.12.2015-Врачена годишната награда за архитектура за 2015
There are no translations available.

22.12.2015-Претседателот Иванов денеска го одржа Годишното обраќање во Собранието на Република Македонија.
22.12.2015-Годишно обраќање во Собранието на Република Македонија
There are no translations available.

19.12.2015-Претседателот Иванов, денеска одржа состанок со членовите на Управувачкиот комитет, тело на Владата за координација и управување со системот за управување со кризи, и со припадници на Генералштабот на Армијата на Република Македонија, во врска со справувањето со бегалската и мигрантската криза.
19.12.2015-Состанок со членовите на Управувачкиот комитет
There are no translations available.

16.12.2015-Претседателот Иванов на покана на претседателот на Европскиот совет, г. Доналд Туск, престојуваше во работна посета на Брисел.
16.12.2015-Работна посета на Брисел
There are no translations available.

15.12.2015-Средба со министерот за безбедност на Босна и Херцеговина, г. Драган Мектиќ.
15.12.2015-Средба со министерот за безбедност на Босна и Херцеговина, г. Драган Мектиќ
There are no translations available.

14.12.2015-Претседателот Иванов вечерва се обрати на настанот за доделување на признанијата за македонски квалитет за 2015 година, што се одржа во организација на Сојузот на стопански комори на Македонија, а под негово покровителство.
14.12.2015-Доделување на признанијата за македонски квалитет за 2015 година
There are no translations available.

11.12.2015-Во Кабинетот на Претседателот на Република Македонија денеска се одржа церемонија на свечено менување на државното знаме.
11.12.2015-Церемонија на свечено менување на државното знаме
There are no translations available.

09.12.2015-Претседателот Иванов денеска се обрати на свеченото отворање на Mеѓународниот симпозиум „100-годишнина од Првата светска војна, фронтот на Чанакале и нивните глобални последици".
09.12.2015-Симпозиум „100-годишнина од I светска војна, фронтот на Чанакале“
There are no translations available.

09.12.2015-Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, вечерва се обрати на премиерната проекција на словачкиот документарен филм „Мисијата на браќата Константин и Методиј“ што се одржа во просториите на Кинотека на Македонија.
09.12.2015-Премиера на словачки документарен филм
There are no translations available.

 
Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End
Page 1 of 15