2013 година
Охрид -  Прием за д-р Вацлав Клаус, Поранешен претседател на Чешката Република
18.08.2013-Средба со поранешниот чешки претседател Клаус
There are no translations available.

Скопје - Централната свеченост по повод 18 Август – Денот на Армијата на Република Македонија, што се одржа на платото пред Министерството за одбрана на РМ и Генералштабот на АРМ.
17.08.2013-Денот на АРМ
There are no translations available.

Пелинце - Одбележувањето на државниот празник Илинден
02.08.2013-Oдбележувањето на државниот празник Илинден
There are no translations available.

Скопје - Присуство на традиционалната Ифтарска вечера во организација на Исламската верска заедница во Република Македонија
01.08.2013-Ифтарска вечер
There are no translations available.

Скопје - Промоцијата на дипломираните питомци од Воената aкадемија „Михајло Апостолски“
31.07.2013-Промоцијата на дипломираните питомци
There are no translations available.

Скопје - Посета на  Канцеларијата за врски на НАТО во Република Македонија
30.07.2013-Посета на Канцеларијата за врски на НАТО
There are no translations available.

Скопје - Свеченост по повод почетокот на манифестацијата "Илинденски коњанички марш 2013", што се одржа во црквата "Св. Петар и Павле" во Горно Лисиче
27.07.2013 - Илинденски коњанички марш 2013
There are no translations available.

Скопје - во Музејот на Град Скопје ја посети изложбата "Скопје, 26 јули 1963"
26.07.2013-50-годишнината од катастрофалниот скопски земјотрес
There are no translations available.

Скопје - Признанија и одликувања на 9 македонски организации од дијаспората и 13 поединци – припадници на македонската дијаспора.
26.07.2013-Доделување на признанија и одликувања
There are no translations available.

Брдо(кај Крањ) - Учество на Брдо процесот, неформална иницијатива за соработка меѓу земјите од регионот во однос на аспирациите за членство во евро-атланските организации.
25.07.2013-Средба на лидерите од Брдо процесот
There are no translations available.

Скребатно-Охрид -  Посета на извидничкиот камп, лоциран во селото Скребатно (Општина Охрид),  во рамки на 11 извидничка смотра, што од 20 до 28 јули се одржува во Охрид и Преспа.
21.07.2013 - 11. извидничка смотра
There are no translations available.

Скопје - Во посета на Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје
19.07.2013 - Посета на Сеизмолошка опсерваторија
There are no translations available.

 
Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End
Page 8 of 17